Početna stranica
Nalazite se: 
 

Događaji

U Sarajevu održana druga "Merkur Run4Lifestyle" noćna utrka
Merkur Run4Lifestyle 
 

U Sarajevu je 22. juna 2018. godine održana druga noćna utrka "Merkur Run4Lifestyle" u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo, a pod generalnim pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja.

Više od 800 profesionalnih trkača, rekreativaca ali i Merkur zaposlenika uspješno je pretrčalo 10 kilometara dugu trasu koja je prolazila kroz najljepše dijelove grada Sarajeva. Cilj utrke bio je afirmisanje i promocija zdravog stila života.
Ispred Merkur BH osiguranja koje je članica Vienna Insurance Group iz Austrije, ovogodišnju trku "Merkur Run4Lifestyle" otvorio je predsjednik Nadzornog odbora Merkur BH osiguranja Gabor Lehel, koji je zbog utrke došao iz Beča.
"Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras u Sarajevu te što mi je ukazana čast da otvorim ovu prekrasnu trku. Veliki broj učesnika iz cijele regije kao i iz osiguravajućih društava iz Vienna Insurance Grupe na najbolji način oslikavaju princip raznolikosti koji je osnovna vrijednost na kojem naša grupacija temelji svoje poslovne i društvene aktivnosti, promičući pri tome zdrav i aktivan životni stil. Bosna i Hercegovina sa svojom bogatom i raznovrsnom historijskom, kulturnom i sportskom tradicijom zasigurno je najbolji primjer uspješne implementacije različitosti.“ izjavio je Gabor Lehel.
U muškoj konkurenciji najbolji je bio Stefan Čuković dok je pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela Lucia Kimani.
 
Merkur BH osiguranje dodijelilo besplatne ekskurzije za najuspješnije ekipe u prvim bh. igrama bez granica
Finalno takmičenje bh. igara bez granica 
 

Završetak druge sezone projekta Merkur BH osiguranja „U zdravoj školi zdrava djeca“ krunisan je danas dodjelom besplatnih maturanskih ekskurzija za 3 završna razreda osnovnih škola čiji timovi su ostvarili najbolji plasman u okviru takmičenja „Igre bez granica“.

Pred brojnom publikom i navijačima, zabavno takmičenje i prvo ovakve vrste u BiH, održano je ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu, a šest timova osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine koji su se prošlog vikenda u Tuzli kvalifikovali u finale, borilo se za glavnu nagradu projekta. Najbolje rezultate postigli su timovi škola: VIIb razred Prve osnovne škole iz Živinica, VIII1 razred O.Š. ''Kiseljak 2'' iz Zabrđa i VIII3 razred O.Š. ''Osman Nakaš'' iz Sarajeva i tako svojim drugarima iz razreda osigurali besplatan odlazak na maturansku ekskurziju.
Preostala tri mjesta pripala su školama: "Katolički školski centar" iz Sarajeva, O.Š. ''Aleksa Šantić" iz Ugljevika i O.Š. ''Ćamil Sijarić'' iz Sarajeva, a za njih je Merkur BH osiguranje pripremilo utješne nagrade. 

‘’Uzbuđenje i radost školaraca, druženje porodica u zajedničkim igrama, podrška prosvjetnih radnika, a sve uz zabavu i smijeh, za nas predstavljaju neprocjenjive vrijednosti i daju vjeru da iste možemo njegovati i u današnjem vremenu tehnoloških zavisnosti. Ovo je zaista sjajna završnica projekta 'U zdravoj školi zdrava djeca' i ponos svih nas, više od 10.000 djece, roditelja, nastavnika i radnika Merkur BH osiguranja koji smo dali doprinos tokom protekle dvije sezone projekta. Uspjeli smo poboljšati i unaprijediti kvalitet života hiljadama djece u Bosni i Hercegovini. U tom smislu, snažno smo oprijedeljeni za nastavak sličnih aktivnosti i u budućnosti. Pobjednicima čestitamo i želimo im nezaboravno maturantsko putovanje, a svim drugim učesnicima želimo više sreće u narednoj sezoni projekta.“ - istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

 
Održane prve bh. ''Igre bez granica''
Prve bh. igre bez granica 
 

Prve ''Igre bez granica'' u Bosni i Hercegovini održane su 26. maja 2018. godine na trgu ispred tuzlanske dvorane Mejdan u sklopu druge sezone projekta ''U zdravoj školi zdrava djeca'' kojeg realizuje Merkur BH osiguranje. Takmičilo se više od 100 učenika osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine i preko 2.000 učenika iz razreda koje su predstavljali, u timu sa svojim nastavnicima i roditeljima, kroz igru i zabavu, za besplatnu maturantsku ekskurziju koju im poklanja Merkur BH osiguranje.

Takmičenje je otvoreno jednom od najstarijih i najpopularnijih igara, „Trčanje u vrećama“, za koju je potrebno posjedovati sposobnosti poput spretnosti i brzine. Nakon prvih prikupljenih bodova, takmičenje je nastavljeno igrom „Luda trka“ u kojoj su se učesnici vrtili na stolicama, a zatim utrkivali. Posebne ovacije publike i uzbuđenje među učesnicima izazvala je igra ''Vodeni lanac'', u kojoj su učesnici imali zadatak presipanjem vode iz čaše u čašu napuniti veliku posudu koja se nalazi iza takmičara. Takmičenje je završeno igrom ''Finding Merkur Logo“ u kojoj je bilo potrebno zavezanih očiju pravilno složiti logo Merkur BH osiguranja.

Plasman u finale osvojilo je 6 najboljih ekipa po broju ostvarenih bodova, i to učenici osmih razreda: O.Š. ''Aleksa Šantić'' iz Ugljevika, O.Š. ''Ćamil Sijarić'' iz Sarajeva, "Katolički školski centar" Sarajevo, O.Š. ''Kiseljak II'' iz Zabrđa, O.Š. ''Osman Nakaš'' iz Sarajeva te "Prva osnovna škola" iz Živinica.

Finalno takmičenje će se održati u subotu, 02. juna 2018. godine, na platou Sarajevo City Centra u Sarajevu, s početkom u 11:00h.

 
Slavimo i poklanjamo!
rodjendanska akcija 
 

Ove godine, Merkur BH osiguranje, s ponosom slavi 15 godina postojanja. Posebno smo ponosni na 15 godina Vašeg povjerenja i našeg truda da život učinimo boljim i sigurnijim. 

Nastavljajući da osiguravamo Danas za Vaše sutra, pripremili smo za naše klijente posebne rođendanske ponude kreirane isključivo prema Vašim potrebama. 

U periodu od 07. maja do 07. juna slavimo 15. rođendan i poklanjamo do čak 15% popusta na sve zaključene police životnog osiguranja. 

Uz svaku zaključenu policu osiguranja, u periodu rođendanske akcije, poklanjamo Vam i Merkur kišobran!

Proslavite sa nama i potražite više detalja o rođendanskoj ponudi u najbližoj podružnici Merkur BH osiguranja: 

Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića br.1 / Tel. 033 943 655

Tuzla, 1. Inžinjerske brigade b.b. / Tel. 035 299 090

Banja Luka, Trg srpskih junaka br.3 / Tel. 051 232 360 

Mostar, Ante Starčevića b.b. / Tel. 036 397 501

 
S Merkur osiguranjem na besplatnu maturantsku ekskurziju
Poziv za projekat "U zdravoj školi zdrava djeca"

Već drugu godinu s radošću realiziramo društveno odgovorni projekat ‘'U zdravoj školi zdrava djeca''. Projekat je namijenjen svim osnovnim školama u Bosni i Hercegovini i usmjeren na podizanje svijesti o važnosti zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti i stvaranje pozitivnih promjena u lokalnim zajednicama. I ove godine, na zabavan, edukativan, ali i praktičan način želimo vam približiti teme koje su od izuzetnog značaja za vaše zdravlje, kvalitet života i buduće odrastanje. Nadamo se da ste spremni uploviti s nama u nove avanture i izazove? Ako je odgovor potvrdan, onda nastavite čitati i ispunite prijavni obrazac.

Kroz zabavu, igru i smijeh te ponešto sportske spretnosti i sreće, Merkur BH osiguranje je za 3 pobjednička razreda osiguralo besplatnu maturantsku ekskurziju u okviru takmičenja ‘'Igre bez granica''.
Pravo na učešće imaju svi razredi osnovnih škola u Bosni i Hercegovini koji se spremaju na maturantsku ekskurziju. Potrebno je oformiti tim sačinjen od 7 članova - 1 nastavnik, 3 školarca i 3 roditelja, a koji će se takmičiti za jedan razred.
Rok za prijavu je 20. april 2018. godine, a naknadno će biti objavljeni termini i mjesta održavanja kvalifikacionih igara. Finalno takmičenje održat će se u junu 2018. godine u Sarajevu.

Uz prijavu je potrebno popuniti i prijavni obrazac koji možete preuzeti na: Linkovi uz temu 

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem maila: info@merkur.ba

 
Best Buy Award kruna našeg poslovanja
nagrada BBA 
 

Naša poslovna orijentacija ne podrazumijeva isključivo ponudu osiguranja, mi isporučujemo stil života, što je neprocjenjiva vrijednost za čovjeka

Merkur BH osiguranje dobitnik je prestižnog međunarodnog priznanja i zlatne medalje Best Buy Award. Prema istraživanju Best Buy Awarda 2017/2018 koje je provedeno u Bosni u Hercegovini u kategoriji usluge osiguranja, kupci su Merkur BH osiguranje odabrali kao br. 1 osiguravajuću kuću koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. Istraživanje je provela švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association, na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine, a uzorak je obuhvatio 1.200 ispitanika. U tom smislu, Merkur BH osiguranje je izabrano kao osiguravajuća kuća čiji kvalitet usluge najbolje odgovara novčanim izdacima koje su kupci spremni izdvojiti za određenu uslugu, odnosno kao osiguranje koje kupcima pruža kompletnu uslugu.
"Ovo prestižno priznanje nas veseli, ali i obavezuje da i dalje budemo ustrajni u kvaliteti i ponudi naših usluga. Ono ujedno predstavlja i krunu našeg poslovanja u 2017. godini, koja je za cijelo društvo bila jako uspješna. Naša poslovna orijentacija ne podrazumijeva isključivo ponudu osiguranja. Mi prije svega isporučujemo stil života, što je neprocjenjiva vrijednost za čovjeka. Našim klijentima pružamo najbolji nivo zaštite uz dodatne usluge i proizvode koje unose radost u njihov život. Jako nam je drago što su klijenti prepoznali tu našu posvećenost te ocijenili da im pri tome pružamo najbolji omjer cijene i vrhunske kvalitete.'', naglasila je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.
Povodom predstavljanja ove nagrade, Merkur BH osiguranje upriličilo je gala veče za zaposlenike i partnere kompanije, a vrijednim priznanjima nagradili su one najbolje koji su svojim zalaganjem doprinijeli da osiguranje dobije prestižnu oznaku Best Buy Award.
Best Buy Award istraživanje je međunarodni projekat istraživanja i nagrađivanja prisutan u više od dvadeset zemalja, a zasnovan je isključivo na iskustvu i mišljenju kupaca. U Bosni i Hercegovini istraživanja se provode za različite privredne, kulturološke, sociološke, zdravstvene, sportske i zabavne sektore, a za svaku kategoriju, plavu medalju može dobiti samo jedan proizvod odnosno usluga ili kompanija koja osvoji najveći broj glasova bh. potrošača.

 

 
Merkur Run4Lifestyle privukao 700 trkača
run n 
 

Oko 700 ljubitelja sporta iz cijele BiH i regiona je 19.05.2017. učestvovalo u prvoj noćnoj utrci u historiji grada Sarajeva Merkur Run4lifestyle. Utrku je organizovao  NVO  "Marathon" Sarajevo pod generalnim pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja, a sa ciljem promocije zdravih navika i životnog stila.  

Ruta dužine 10 kilometara je startala ispred BBI centra te prošla kroz najljepše dijelove Sarajeva: Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

Izvršni direktor Merkur BH Osiguranja Borislav Doder se u svom pozdravu prisutnima zahvalio učesnicima što svojim primjerom promiču ideju zdravlja i zdravih životnih navika, što je i poslovna filozofija Merkur BH osiguranja sažeta u sloganu „Danas za Vaše sutra". Gospodin Doder je imao čast označiti i start utrke te uručiti nagrade dobitnicima: pobjedniku Osmanu Junuzoviću (32:31.00), drugoplasiranom Srđanu Samardžiću (34:05.11)i trećeplasiranom Božidaru Vujiću (34:13.20) u muškoj kategoriji, kao i pobjednici u ženskoj kategoriji, Luciji Kimani (40:45.11), drugoplasiranoj Adeli Čomor (42:51.10) i trećeplasiranoj Almi Hrnjić (44:15.00).

Na događaju nije izostala dobra zabava za koju su se pobrinuli lokalni DJ izvođači, a noćni ambijent je utrci dao jednu posebnu atmosferu u kakvoj trkači do sada nisu imali priliku sudjelovati.

Projekat su podržali i brojni drugi sponzori, a u direktnom partnerstvu sa Merkur BH Osiguranjem su Link opens in new window podršku pružili iz bankarskog sektora Link opens in new window Sberbank i Link opens in new window Sparkasse Bank, potom kompanije Link opens in new window Fress, Link opens in new window Poliklinika Atrijum te brendovi Bata i Navigare. 

 
Proglašene pobjedničke škole projekta „U zdravoj školi zdrava djeca“
ceremonija 
 

05.05.2017. je projekat Merkur BH Osiguranja "U zdravoj školi zdrava djeca", u kojem se 200 škola iz cijele BiH takmičilo sa projektima za razvoj zdravog životnog stila učenika, krunisan uručenjem nagrada u ukupnom iznosu od 18.000 KM.


Fond za implementaciju projekata Merkur osiguranja dobile četiri škole:  
- Trećeplasirana O.Š. "Ivana fra Frane Jukića" iz Usore dobila je 3.000 KM za implementaciju projekta "Radom do zdrave hrane";
- Drugo mjesto i nagrada od 5.000 KM pripala je O.Š. "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva za projekat "Moja se zemlja zove planeta - Ja sam ravnopravni građanin svijeta'';
- Prvu nagradu od 10.000 KM podijelile su škole sa najvećim i  istim brojem bodova stručnog žirija O.Š. "Puračić'' iz Puračića s projektom „Čista voda zdravo dijete"  te O.Š. "Cazin II" iz Cazina za projekat "Park zdravlja".

Škole je odabrao stručni žiri u sastavu: Amela Ivković O Reilly, nutricionistkinja, zatim Tomislav Cvitanušić, istaknuti promotor bh. sporta, Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja i prof. dr. Erol Kovačević, član tima za istraživanje zdravlja djece u bh. školama.


Na svečanom proglašenju pobjednika održanom u OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu prisustvovali su i predstavnici i učenici iz dvadeset škola iz najužeg izbora, a Tomislav Cvitanušić i izvršni direktor Merkur BH Osiguranja osim četiri glavne, uručili i utješne nagrade.
Odličnoj atmosferi događaja su doprinijeli muzički I plesni performansi učenica, a predstavnici škola dobitnica su u svojim obraćanjima bili posebno emotivni. Rasima Selimović, direktorica O.Š. ‘'Puračić" je rekla kako će nagradni fond Merkur osiguranja obezbijediti čistu vodu za 460 mališana, koji se već godinama susreću sa nehigijenskim uslovima.  Jednako sretni bili su i predstavnici O.Š. ‘'Sveti Sava'', čija je direktorica Danijela Mrda istakla kako je veliki broj djece s poteškoćama u razvoju učestvovao u kreiranju projekta. "Osim što će realizacija ljetnje učionice I sadnje biljnog vrta doprinijeti kvalitetnijem boravku djece u školi, ovaj projekat je potpuno I u duhu socijalne inkluzije".

 
Saradnja sa Jamie Oliver Food Foundation u kampanji "Revolucija u ishrani"
rovinj JOFF 
 
28.04.2017. godine Grupacija Merkur osiguranje je u rovinjskom hotelu LONE medijima iz cijelog regiona predstavila početak saradnje sa fondacijom Jamie Oliver Food Foundation na promociji zdrave ishrane, koju renomirani svjetski kuhar vodi u kampanji „Jamie's Food Revolution" (Jamieva Revolucija u ishrani). Kako bi se ideja zdrave ishrane praktično približila javnosti, kuhari hotela LONE, certificirani od strane Jamie Oliver Fondacije su kuhali za novinare na licu mjesta i prezentovali brze, ugodne i ekonomične načine kuhanja zdrave i ukusne hrane. 

Misija Merkur Osiguranja na globalnom nivou je da svojim klijentima pruža opsežnu preventivnu njegu, sa posebno osmišljenim programima podizanja svijesti o zdravlju i uticaja na životni stil ljudi, gdje je zdrava ishrana nezaobilazan dio. Gerald Kogler, generalni direktor Grupacije Merkur osiguranje je medijima približio ideju saradnje sa Jamie Oliver Fondacijom, rekavši da je srž poslovne filozofije Merkura zdravlje i prevencija, gdje adekvatna ishrana ima centralno mjesto.  U tom smislu Jamie Oliver Food Foundation i Merkur imaju zajedničke temelje i iste ciljeve - kuhanje kao životna vještina od suštinskog značaja.

Merkurova „Revolucija u ishrani"

U skladu sa strategijom grupacije na globalnom nivou, Merkur BH osiguranje će i u Bosni i Hercegovini tokom 2017. u saradnji sa Jamie Oliver Food Foundation predvoditi "Revoluciju u ishrani". Cilj kampanje je promovirati praktičan pristup kulinarskim navikama pojedinaca te probuditi afinitet prema savremenom, urbanom, savjesnom načinu života. Kroz zdrave, ukusne Jamie Oliver recepte koji će se nuditi Merkur osiguranicima, prenosit će se osnovne vještine potrebne za pripremu zdrave hrane, sa posebnim fokusom na mlade i porodice sa djecom.  

 
Otvorene prijave za projekat ''U zdravoj školi zdrava djeca''
logo u zdravoj školi 
 

U oktobru prošle godine, Merkur BH osiguranje, vizuelnim i sadržajnim rebrendingom najavilo je novnovi projekat usmjeren ka djeci i poboljšanju njihovih prehrambenih i životnih navika. Pod okriljem projekta ''U zdravoj školi zdrava djeca'' organizovani su besplatni sportsko-zdravstveni pregledi za djecu u četiri bh. grada te besplatne škole plivanja i skijanja za djecu SOS dječijih sela u BiH. Istovremeno, Merkur BH osiguranje je najavilo i nastavak naprijed navedenog projekta u osnovnim školama s ciljem promovisanja pravilnih prehrambenih navika, redovnih fizičkih aktivnosti te zdravog načina života djece školske dobi.

„Projektom “U zdravoj školi zdrava djeca” želimo da promoviramo zdravi stil života, posebno zdravu ishranu. Naš cilj je da projekat postane tradicija kojoj će se svake godine pridružiti sve veći broj škola i njihovih učenika,’’ – istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Prosvjetni radnici zajedno s djecom i roditeljima do 15. aprila 2017. godine mogu dostavljati prijedloge projekata koji su fokusirani na pravilan psihički razvoj djece, usvajanje ispravnih higijenskih navika, različita savjetovanja, radionice, kreiranje novih zdravih menija, sadnju školskog vrta, uređenje školskog dvorišta, nabavku nove sportske opreme, uvođenje vanškolskih aktivnosti i sl.

Stručni žiri odabrat će tri najbolja projekta i podržati njihovu implementaciju vrijednim novčanim nagradama. Za prvo mjesto osiguran je novčani iznos od 10.000 KM, za drugi najbolji projekat 5.000 KM te treći u iznosu 3.000 KM.

Projekat "U zdravoj školi zdrava djeca" bit će implementiran uz podršku resornih ministarstava obrazovanja i kulture te zdravstva, a poziv školama za apliciranje projektu te svi detalji njegove realizacije koje škole trebaju provesti mogu se pronaći na zvaničnoj FB stranici projekta "U zdravoj školi zdrava djeca"

 
Prvi sportski susreti osiguravajućih društava u BiH
080 02 02 25 
 
U Tesliću su prošli mjesec održani prvi susreti društava za osiguranje u Bosni i Hercegovini na kojima je učestvovalo 21 osiguravajuće društvo.

Zaposlenici Merkur BH osiguranja pobrali su sve simpatije učesnika susreta. Isticale su se izgledom, opremom i što je najvažnije timskim duhom i rezultatima koje potvrđuju pehari za osvojena prva mjesta u odbojci i stolnom tenisu za žene.

Ovo druženje koje je imalo svoj stručno-edukativni i sportsko-takmičarski dio je iskorišteno za međusobno upoznavanje kolega i razmjenu iskustava. Manifestaciju je svečano otvorio direktor Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, gospodin Dinko Musulin.

U stručno-edukativnom dijelu održani su okrugli stolovi na aktuelne teme iz osiguranja, dok su se sportska natjecanja odvijala u 11 turnira od čega pet u ekipnim sportovima (nogomet za muškarce, košarka za žene i muškarce, odbojka za žene i muškarce) i šest u pojedinačnim (kuglanje za žene i muškarce, stolni tenis za žene i muškarce, pikado za žene i šah za muškarce).

Na susretima je učestvovalo i Merkur BH osiguranje kao jedno od lidera na tržištu životnog siguranja, a njegovi predstavnici takmičili su se u odbojci za žene, fudbalu za muškarce, stolnom tenisu i kuglanju.

Merkur BH osiguranje je iskoristilo ove susrete za promociju zdravog života i sportskog duha među svojim zaposlenicima koji su svojim nastupima dokazali da se samo timskim radom može stići do zajedničkog cilja.

 
Otvorenje poslovnice Banja Luka
Merkur BH osiguranje je 22. maja u prisustvu brojnih klijenata, saradnika i predstavnika medija svečano otvorilo novu poslovnicu u Banja Luci. Otvaranje novog objekta Merkur BH osiguranja rezultat je rastućih potreba klijenata, ali i povjerenja naših korisnika.

Merkur BH osiguranje posjeduje iskustvo poslovanja starije od 215 godina, a status jedne od vodećih osiguravajućih kuća u Bosni i Hercegovini potvrđuje i više od 10 godina uspješnog poslovanja na području Bosne i Hercegovine.

„Merkur osiguranje, kao jedno od vodećih osiguravatelja života, prvenstveno je fokusirano na paletu visokokvalitetnih proizvoda i usluga životnog osiguranja. Od ukupne populacije koja je osigurana, ponosni smo na činjenicu da je svaki četvrti osiguranik naš korisnik. Posjedujemo vrhunski kadar u mreži naših profesionalnih saradnika, koji svojim aranžmanima transparentno pristupaju. Takav pristup je zaista bitan jer ljudi u bankoncentričnom finansijskom sistemu kao što je naš još uvijek nisu dovoljno upoznati sa proizvodima i prednostima osiguranja", izjavila je Sabina Mujanović, predsjednica uprave Merkur BH osiguranja.

Prema riječima Zorana Stanara, direktora poslovnice u Banja Luci, Merkur BH osiguranje se tokom godina profiliralo kao pouzdan izbor pri prevazilaženju finansijskih kriza i osiguravanja sigurnije sutrašnjice, a sve u sklopu ponude krojene po mjeri klijenata.

„Nastojimo da budemo na usluzi i da se prilagodimo potrebama naših osiguranika. U skladu s tim, planiramo da napravimo i jedan snažan iskorak u segmentu zdravstvenih osiguranja, koji smo prepoznali kao sektor u kojem trebamo korisnicima ponuditi nove usluge. Zato je bitno da i Banja Luci damo jednu ovakvu poslovnicu, kakvu i zaslužuje, jer ovdje imamo mnogo osiguranika, na čije potrebe takođe mislimo", navodi Stanar.

Novootvorena poslovnica Merkur BH osiguranja nalazi se na adresi Trg srpskih junaka 3 (parking kod Muzeja savremene umjetnosti RS) u Banja Luci.

 
Donacija SOS dječijim selima BiH
Donacija SOS 
 
Merkur BH osiguranje i Agencija za posredovanje u prodaji osiguranja Elita Prva donirale su ukupan iznos od 7.180,00 KM SOS Dječijim selima BiH. Jedan dio donacije će biti usmjeren na projekat SOS Superbus "Želim živjeti zdravo to je moje pravo!", s ciljem educiranja učesnika o temeljnim načelima zdrave hrane, zdravog ponašanja i važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje, dok će drugi dio biti usmjeren na pokrivanje dijela godišnjih troškova jedne SOS porodice za 2016. godinu.

„Svjesni smo da je u današnje vrijeme novac jedna od potrebnijih stavki naših života. S toga smo odlučili da doniramo novac onima kojima je najpotrebniji. Ova djeca su naša budućnost i u njih trebamo ulagati. Cilj nam je da educiramo što više mališana o važnosti zdravog života. Ovim putem pozvao bih sve društveno odgovorne kompanije da obraduju ove mališane i donesu im osmijeh na lice kroz akcije ovakvog ili sličnog tipa", istakao je Jasmin Kukuljac, Direktor prodaje i marketinga Merkur BH osiguranja.

„Naša agencija posreduje primarno u prodaji životnih osiguranja i smatramo da je jedan od najvećih motiva svakog osiguranika da obezbjedi budućnost svoje djece. Stoga smo sa svim svojim saradnicima širom Bosne i Hercegovine donijeli odluku da odvojimo dio svoje provizije za pomoć nezbrinutoj djeci. Drago nam je da se naš strateški partner Merkur osiguranje priključilo toj akciji ", istakao je Munir Velagić, izvršni direktor Agencije za posredovanje u prodaji osiguranja Elita Prva.

U sistemu socijalne zaštite, SOS Dječija sela BiH su jedinstvena organizacija koja brine o djeci do njihove potpune samostalnosti i nakon punoljetstva. Kroz postojeće programske lokacije širom Bosne i Hercegovine organizacija podržava preko 1.000 djece i 340 porodica u potrebi.

 
 
Besplatni info telefon 080 02 02 25