Početna stranica
Nalazite se: 
 

Merkur koncern u Austriji i jugoistočnoj Evropi

centrala 
 


Merkur Versicherung je najstarije privatno zdravstveno osiguranje u Evropi. Sa radom je počelo u junu 1798. godine kao "Institut za pomoć starim, oboljelim i nezaposlenim osobama u Grazu".

Merkur International kao dio koncerna Merkur počeo je sa radom 1992. godine formiranjem ćerke kompanije u Sloveniji (Merkur Zavarovalnica). Širenjem posla i razvojem u Sloveniji stvorene su predpostavke da se u 1996. formira ćerka kompanija u Hrvatskoj, 2003 u Bosni i Hercegovini, 2007 u Srbiji i 2008 godine u Crnoj Gori. Sva ova društva čine Merkur International Holding  AG Graz koji ima 5 društava kćerki u bivšoj Jugoslaviji, 46 filijala na ovim prostorima i preko 530 zaposlenih u njima.

 

Merkur BH osiguranje je osnovano u Sarajevu 06.02.2003 godine. Vlasnik našeg društva Merkur Versicherung iz  Austrije, nije u svom širenju na područja Zapadnog Balkana imao društvo koje je za relativno kratak period djelovanja polučilo tako izvanredan rezultat i postavilo nove parametre u segmentu životnih osiguranja kao što je slučaj u Bosni i Hercegovini. Merkur osiguranje je danas lider u prodaji životnih osiguranja i društvo koje već petu godinu uzastopno ima najveći procenat rasta na tržištu životnih osiguranja u BiH.

 

Nagrade/Priznanja za Merkur:

 
Sehr Gut 
Povećaj sliku
 

„Assekuranz Award Austria 2014“

Merkur zdravstveno osiguranje je rangirano kao „vrlo dobro“ četvrti put zaredom

 
Effie Award 
Povećaj sliku
 

Effie Award 2013

Nagrada za efikasan marketing u kategoriji pružanja finansijskih usluga

 
 
Besplatni info telefon 080 02 02 25